emotioneel niveau

Emotioneel niveau

Je leert op een eenvoudige en doeltreffende manier om te gaan met negatieve emoties en herinneringen rondom stotteren waardoor je minder snel getriggerd wordt in spreeksituaties. 

Beter leren omgaan met je stotteren betekent ook op een gezondere manier omgaan met de onvermijdelijke negatieve emoties (angst, schaamte, machteloosheid, etc.) die gepaard gaan met stotteren. Mensen die stotteren hebben in hun leven talloze situaties meegemaakt waar ze deze emoties hebben ervaren en hebben bepaalde mechanismen ontwikkeld om zichzelf daartegen te beschermen. Door deze negatieve emoties te doorvoelen, ruimte te geven en toe te laten, lossen ze na verloop van tijd vaak als vanzelf op.

De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring van het energiesysteem in ons lichaam

logo stotteren

Hiervoor zet ik onder andere EFT in. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een effectieve aanpak die er vanuit gaat dat een negatieve emotie een verstoring is in het energetische lichaam. Het is een evidence based methode waarmee je je brein, lichaam en geest kan laten ontspannen en vanuit deze ontspanning kom je tot nieuwe inzichten en keuzes. Het mooie van deze methode is dat je het makkelijk op jezelf kan toepassen. Als internationaal gecertificeerd EFT-Practitioner help ik jou deze verstoringen definitief op te lossen.