lichamelijk niveau

Lichamelijk niveau

Ontdek hoe je je zenuwstelsel kunt reguleren en los tekorten van gelukshormonen op die de oorzaak zijn van veelvoorkomende klachten bij mensen die stotteren.

Wij mensen zijn uitgerust met een uiterst effectief overlevingssysteem dat ons 24/7 waarschuwt voor mogelijk gevaar.

Bij mensen die stotteren is dit systeem voor wat betreft spreeksituaties te scherp afgesteld, waardoor we geregeld, vaak ongemerkt, terechtkomen in een toestand van vechten, vluchten of bevriezen.

Het is van belang dat je die verschillende toestanden gaat leren herkennen en dat je weet wat je op die momenten kunt doen om jezelf weer terug te brengen in een ontspannen staat.

Ook tijdens het traject gaan we hiermee aan de slag zodat je voortaan precies weet wat je kunt doen om je autonome zenuwstel zelf te reguleren.

Iedereen die langdurig last heeft gehad van chronische stress heeft een tekort opgebouwd aan gelukshormonen

logo stotteren

Tekorten oplossen door gelukshormonen

Doordat we ons druk maken over stotteren en andere zaken in ons vaak hectische bestaan, kan onze lichamelijke stress flink hoog oplopen.

Wanneer dit langdurig gebeurt is er sprake van chronische stress, wat ervoor zorgt dat de bijnieren overuren maken en er een teveel aan stresshormonen wordt geproduceerd.

Dit zorgt vervolgens weer voor een tekort aan belangrijke gelukshormonen, wat de oorzaak kan zijn voor een waslijst van vervelende klachten die je ook vaak terugziet bij mensen die stotteren.

Door het inzetten van de Stressologie-methode gaan we aan de slag om de stressoren op te lossen en de ontstane tekorten van gelukshormonen weer aan te vullen.

Zo kom jij weer snel lekker in je vel te zitten, wat weer een goede basis vormt voor ontspannen spraak.