E-book 10 tips tegen stotteren

Je kent het wel. Je staat op het punt om een spreeksituatie in te gaan en je wordt overvallen door het angstige gevoel dat je niet uit je woorden gaat kunnen komen. Het kunnen allerlei situaties zijn: een beladen telefoontje, een gesprek met je leidinggevende, de eerste keer dat je je schoonfamilie gaat ontmoeten, een werkoverleg dat je spannend vindt of een sollicitatiegesprek waar je een goede indruk wilt achterlaten. Je maakt je er druk over hoe de ander zal reageren als je niet meer uit je woorden komt en je probeert manieren te bedenken hoe je je hier nog uit kan redden.

Praktische tips tegen stotteren

 Je ademhaling wordt onrustig, je hartslag versnelt, je buik spant zich aan, je hebt een dichtgeknepen keel en je benen worden slap. Je lijf maakt zich op om te vechten, vluchten of bevriezen. Je blik vernauwt zich en stotteren en woorden die je niet kan uitspreken zijn het enige waar je nog aan kan denken. Je probeert jezelf nog tot rust te manen, maar het is al te laat. De paniek is inmiddels volledig toegeslagen en het enige wat je nog kan bedenken is ‘Hoe red ik mij hier in godsnaam uit?’. Het is pompen of verzuipen. En dan moet de spreeksituatie nog beginnen…..Help!!

Aanvraagformulier gratis e-book

Download het e-book en ontvang 10 tips tegen stotteren zodat je voortaan op een meer relaxte en zelfverzekerde manier kunt zeggen wat je wilt.
tips tegen stotteren