Het coachingstraject

Tijdens het coachingstraject brengen we jouw situatie in kaart en bepalen we wat voor jou het ideale plan van aanpak is. Zo kijken we waar je nu staat, waar je zoal tegenaan loopt, waar je naartoe wilt en hoe je dat gaat bereiken. Je leert waardevolle inzichten en gaat aan de slag met de methodieken die ik je meegeef. Enerzijds door het verwijderen van de voedingsbodem waar stotteren goed op gedijt en deze op alle niveaus te ontmantelen. Anderzijds door deze te vervangen door een vruchtbare bodem die ontspannen spraak en flow ondersteunt. 

Dit doe je door je niet meer te focussen op het stotteren en door het toepassen van flowbevorderende oefeningen. Zo zal je gaandeweg merken dat de stress om dagelijks met je stotteren bezig te moeten zijn wegvalt. Hierdoor ga je jezelf steeds minder druk maken om spreeksituaties. Je stopt met het vechten tegen je stotteren en focust je tegelijkertijd op het verhogen van je welzijn. Zo dooft het stotteren als het ware vanzelf uit.

Routekaart naar ontspannen en zelfverzekerd spreken

Het programma wat ik heb ontwikkeld is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en op die van honderden andere mensen die stotteren waar ik de afgelopen jaren mee heb gewerkt.

We werken met een bewezen Holistisch Stotter Flow model (HSF-model) met een zeer specifieke routekaart inclusief stappenplan, oefeningen en evaluatiemomenten om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens je reis. 

stotteren coachingtraject
stotteren coaching

Chronisch stotteren is voornamelijk verkeerd aangeleerd gedrag wat diep verweven zit in hoe je denkt, voelt en hoe je de dingen doet. 

Het goede nieuws is dat alles wat je hebt aangeleerd, je ook weer kunt afleren. 

Om stotteren blijvend te veranderen dienen we de oorzaken van jouw stotteren op alle niveaus op te lossen en daar iets anders tegenover te zetten wat je wel helpt om voortaan ontspannen en zelfverzekerd te kunnen spreken vanuit flow.

Een allesomvattende aanpak dus met bewezen oplossingen op alle niveaus: mentaal, lichamelijk, emotioneel, spiritueel en spraakniveau.

En omdat ieder persoon verschillend is (en dus ook een ieder die stottert), is een persoonlijke aanpak hierbij noodzakelijk.

Ook is het belangrijk is dat je je eigen coach wordt in dit proces en je zelf de verantwoordelijk gaat nemen voor je eigen stotterprobleem. 

Alleen zo kan je een duurzame verandering met je stotteren teweegbrengen.

Over Frank

Als ervaringsdeskundige weet ik goed wat voor een destructieve invloed stotteren op je leven kan hebben. Het kan zorgen voor spreekangst, schaamte, onzekerheid, laag zelfbeeld, machteloosheid en lastig jezelf kunnen zijn.

Stotteren is vaak zo vervlochten met je persoonlijkheid, wie je denkt te zijn, je manier van denken, wat je voelt en hoe je de dingen doet, dat het ontzettend moeilijk kan zijn om daar zelf nog een uitweg uit te vinden.

Tijdens het coachingstraject deel ik met jou graag alle inzichten en methodieken die mij en anderen hebben geholpen met het oplossen van het stotteren.

jaar ervaringsdeskundige
0 +
jaar regiodirecteur internationaal stotterprogramma
0 +
stottercursussen georganiseerd
0 +
mensen die stotteren gecoached
0 +
afleveringen tv-serie KRO’s Sprakeloos
0 +
opleidingen, trainingen en workshops gevolgd
0 +
Frank Loomans stotteren

Praktische informatie

Voor wie?
Voor iedereen van 18 jaar of ouder die stottert en graag meer ontspannen en zelfverzekerd wilt spreken.

Wat is inbegrepen?

Kosten coachingstraject

Jouw investering bedraagt 1475 euro (excl. 21% BTW)*

Tips vergoedingen

 • Omdat therapie in het belang is van jouw functioneren, zijn werkgevers in de regel graag bereid om de cursuskosten voor hun rekening te nemen. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.
 • In bepaalde gevallen kun je – in het kader van reïntegratietrajecten – in aanmerking komen voor een vergoeding van de therapiekosten door gemeentelijke instanties. Vraag jouw reïntegratieconsulent naar de mogelijkheden.
 • Minima kunnen in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de therapiekosten. Overleg dit met de Sociale Dienst.
 • Vraag een vergoeding aan bij het UWV: formulier aanvragen en het stotteren relateren aan je functioneren in jouw beroep of jouw kansen op de arbeidsmarkt.

*Kun je niet ineens betalen, dan is het vaak mogelijk om in 2 of meer termijnen te betalen. Mail naar frank@destottercoach.nl voor de voorwaarden.

  Aanmelden coachingstraject

  Aanmelden voor het coachingstraject start altijd met een gratis en vrijblijvende gesprek van 45m via Zoom. Zo maken we in de eerste plaats kennis met elkaar. Daarnaast leg ik je uit welke stappen er precies nodig zijn voor jou om ontspannen en zelfverzekerd te kunnen spreken vanuit flow.

  Kies een tijdstip dat jou uitkomt

  Ben jij klaar voor het coachingstraject?

  Doe nu de test en kom erachter of jij er al klaar voor bent om een coachingstraject bij de Stottercoach te volgen.