Flowchat

Flowchat is een eigentijdse spreekmethode die geschikt is voor iedereen die graag met meer zelfvertrouwen, ontspanning en plezier wilt leren spreken. Deze methode leent zich uitstekend om spreekangst tegen te gaan en sluit perfect aan bij de visie van De Stottercoach.

Bij Flowchat leer je de woorden spontaan te laten komen zonder enige voorbereiding. Dit zorgt voor een ontspannen en natuurlijke manier van spreken die je kan toepassen in elke spreeksituatie. Dit kan zijn voor een groep, tijdens een 1-op-1 gesprek of elke andere denkbare spreeksituatie.

Wil jij ervaren hoe het voelt om volledig als jezelf te kunnen zeggen wat je wilt? Met de unieke Flowchat-methode durf je jezelf te laten horen en leer je hoe je op een ontspannen manier in contact kan blijven met jezelf en je luisteraars. 

Voor wie is flowchat?

Wat kan je verwachten tijdens een Flowchat-avond?

Flowchat vindt plaats in een oordeelvrije omgeving zodat je vanuit verbinding met jezelf en de ander volledig jezelf kan zijn en je de vrijheid ervaart om te zeggen wat je wilt. Tijdens onze gezellige en inspirerende avonden word je onder professionele begeleiding uitgedaagd om je comfortzone in kleine stapjes uit te breiden. Tijdens verschillende rondes, die wat betreft moeilijkheidsgraad steeds in kleine stapjes worden opgevoerd, oefenen we onder andere met in het contact blijven met jezelf en met de luisteraars. Zo blijf je aanwezig in het moment zonder dat je de druk van buitenaf ervaart. Hierdoor neemt je zelfvertrouwen en ontspanning snel toe en wordt het spreken voor een groep zelfs leuk!

Door de efficiënte opzet van een Flowchat-avond krijg je als deelnemer alle mogelijkheid om te oefenen en zo het maximale voor jezelf uit de avond te halen. Iets leren gaat tenslotte het beste door te ervaren, door te doen. Zo heb je na elke Flowchat-avond ook echt het gevoel dat je weer iets hebt bijgeleerd en stappen voorwaarts hebt gezet.

Bij Flowchat leer je het script los te laten en dat alles wat in je opkomt door jou gezegd mag worden. Zonder grenzen. Zonder goed of fout. Zodat jij je vrij voelt om te zeggen wat je wilt zeggen. En wil je even niks zeggen dan is dat natuurlijk ook helemaal prima!

Praktische informatie

Voor wie?
Toegankelijk voor iedereen die op dit moment het coachingstraject volgt of heeft afgerond.

Waar en wanneer?
Elke 3 weken vindt er op woensdagavond van 20.00 tot 21.30u een online flowchat-avond plaats via Zoom. Een paar dagen van tevoren ontvang je Zoom-link per email.

Kosten flowchat
Gratis deelname.

Aanmeldformulier flowchat