Reviews De Stottercoach

Hieronder vind je een aantal ervaringsverhalen van deelnemers van een van mijn trajecten

Pim

Ultimate flow
januari 2024

Het traject heb ik als bijzonder ervaren. Na jarenlang, ongeveer 24 jaar, gestotterd te hebben en verschillende therapieën ...gevolgd en overwogen te hebben, ben ik bij Frank uitgekomen. Frank zijn manier om stotteren aan te pakken greep mij aan omdat het diep van binnen wordt aangepakt.

De verschillende oefeningen en technieken hebben mij geholpen om rustiger te worden tijdens het spreken en niet met het stotteren bezig te zijn tijdens mijn dagelijkse activiteiten. Want stotteren is alles wat je doet om niet te willen stotteren. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in spreeksituaties en ben ik er niet meer elke dag mee bezig!

Frank is een fijne coach. Toegankelijk en rustig waarbij ik mijzelf volledig kan uiten en er gedurende iedere sessie ruimte is om mijn gevoel omtrent stotteren te kunnen uiten. Frank neemt de tijd voor jou en legt alles duidelijk en rustig uit. Een ervaringsdeskundige die weet waar hij over praat en mij altijd heeft geholpen met de juiste tools aan te reiken!

Bas

Ultimate flow
januari 2024

Na jaren te hebben gestotterd en van alles te hebben geprobeerd om van het stotteren af te komen, heb ik contact opgenomen. ...Door mijn eigen kennis en ervaring wist ik al dat er met mijn spraaksysteem niks mis was, maar om deze overtuiging volledig eigen te maken had ik hulp nodig van iemand die de reis naar spreken vanuit flow al had gemaakt.

Frank is een prettige coach om mee te werken en hij reikt je alle tools aan om te kunnen spreken vanuit flow, maar je moet het wel zelf doen.

Door de methode van Frank ben ik niet meer op een negatieve manier bezig met mijn spraak en kan ik weer ontspannen spreken. Ook als ik soms nog stotter.

Michiel

Ultimate flow
december 2023

Ik heb het coaching traject als erg waardevol ervaren en mooie succes geboekt. In het begin had ik nog twijfel gehad of ik mijn...spreken wel op een beter niveau kon krijgen, maar naar paar lessen was deze twijfel helemaal weg.

Het traject heeft mij erg veel inzichten in mijn stotteren gegeven wat heeft geholpen om rust in mij spreken te krijgen. De totale ander benadering van niet focussen op het stotteren, hardop lezen en het mooie boek Speech is a River hebben hierbij enorm geholpen en ging het snel met stappen vooruit. De leeromgeving is ook een mooi middel om actief mee aan de slag te gaan en werkte goed. 

Frank vind ik persoonlijk een hele fijne rustige coach die je kleine handvaten geeft en samen met zijn kennis en eigen ervaring helpt hij je goed om vooruit te gaan.

Manon

Go with the flow
november 2023

Door de methode van Frank heb ik veel inzichten gekregen en een andere kijk op stotteren. Met de tools die ik gekregen ...heb kan ik verder aan mezelf werken en kom ik steeds meer in een relaxte flow.

Paul

Ultimate flow
september 2023

Tijdens het coachingstraject krijg je meerdere hulpmiddelen om meer in flow te komen en uiteindelijk in flow te spreken. ...Welke hulpmiddelen het beste bij je passen en je naar spreken in flow brengen, is een leuke ontdekkingsreis. Tijdens deze ontdekkingsreis ervaarde ik dat mijn “spreekapparaat” 100% werkte. Dus, waarom stotteren!

Na het coachingstraject heb je een aantal hulpmiddelen geleerd hoe je bij een mindere dag weer in de flow komt. Het is een proces in jezelf die je stuurbaar maakt en positieve energie geeft om te kunnen spreken in flow.

Ook na het coachingstraject blijf je verbonden met de Stottercoach d.m.v. de flow avonden die je samen met medecursisten uitvoert. Hierdoor leer je andere mensen kennen en kun je positieve ontwikkelingen met elkaar delen en oefenen. Het heeft mij enorm geholpen een nieuw spoor neer te zetten en te belopen, om in flow te kunnen spreken.

Niels

Ultimate flow
april 2023

Door het coachingstraject van Frank te doen kom je als het ware dichter tot jezelf en het voelt alsof je de touwtjes over je leven weer ...in eigen handen krijgt in plaats van dat het stotteren je leven beheerst. Dit gaf mij een krachtig en zelfverzekerd gevoel, alsof ik de wereld weer aankon. Hierdoor kwam het plezier in het spreken vanzelf terug. En dit zonder te letten op ademhaling, letters of klanken. En inmiddels is er een kleine op komst en ik moet zeggen, ik heb me nog nauwelijks zorgen gemaakt over mijn spreken.

Frank heeft mij alle handvatten aangereikt die mij helpen in een flow te komen. De enige die vervolgens hier wat mee hoeft te doen, ben ik zelf. Ik kom erachter dat het tijd vrijmaken voor ontspanning voor mij het grootste struikelblok is en waar ik nog veel winst kan behalen. Met tweewekelijkse flow-avonden waaraan je altijd kan meedoen kan je met medecursisten weer even een avondje zonder druk flowen. Oftewel, gewoon lekker kletsen zonder dat je ergens aan hoeft te voldoen. En ook na het afronden van de cursus is Frank te bereiken als je het toch even nodig hebt. 

Al met al kan ik zeggen dat ik het traject als zeer plezierig en verlichtend heb beleefd. Een echte eye-opener waarmee ik nu weer aan de slag kan. Want je werkt niet aan het stotteren, je werkt aan jezelf en hiermee ook indirect aan je spreken.

Aard

Ultimate flow
maart 2023

Het coachingstraject heeft me zover gebracht dat ik echt anders ben gaan denken over stotteren. Ik denk niet ...meer eerst na hoe ik iets wil gaan zeggen tijdens een gesprek of telefoontje, maar ben nu met de inhoud van het gesprek bezig. En geniet ervan om te praten en te bellen. En dat is een heerlijk gevoel! Ook weet ik nu als ik toch weer bij een woord blokkeer waar het aan ligt.

Frank is als coach echt geschikt om mensen te begeleiden, omdat hij zelf ook weet waar je over praat. Maar ook de rust die je uitstraalt en het geduld maakt hem een goede coach!

Ik zou dit coachingstraject iedereen aanbevelen omdat het een heel andere aanpak is.

Ook de flow-chat avonden vind ik ook fijn om te doen.

Ton

Ultimate flow
december 2022

Frank weet hoe het is om te stotteren en heeft veel kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ...coaching.

Dit, in combinatie met zijn positieve, realistische en open-minded manier van werken, maakt Frank een erg prettige coach/gesprekspartner.

De coachingsgesprekken die we hebben gevoerd heb ik als zeer waardevol ervaren. Ondanks dat ik zelf aardig ervaren ben op het gebied van stotteren, hebben de gesprekken met Frank me nieuwe en verhelderende inzichten gegeven, op basis waarvan ik vooruit kan.

Jos

Ultimate flow
juli 2022

Heb de coaching van Frank als erg prettig ervaren. Vooral de holistische aanpak ...spreekt mij erg aan. Stotteren heeft meerdere oorzaken en dus moet dus op allerlei punten aangepakt worden en Frank doet dat.

Het vergt wel inzet en bereidheid om aan je persoonlijkheid te werken.

Gerd

Ultimate flow
januari 2022

Het coachingstraject heeft mij innerlijke rust gebracht. Ben veel mee bewuster van dingen. Ook dat stotteren met gedachten ...emoties en overtuigingen te maken had (wist ik nooit). Maar ben nu doormiddel van observatie bewuster van de problemen en heb door de cursus handvaten gekregen dat ik er nu zelf wat aan kan doen en actie kan ondernemen.

Het is een heel fijn traject wat je in gaat, om niet met het stotteren bezig te zijn, maar met de dingen die je doet stotteren. Je bent met de wortel van het probleem bezig. En als je dat echt zelf aanpakt en er zelf mee bezig gaat kom je vanzelf in de flow zonder dat je met het probleem bezig bent.

De coaching voelde heel fijn en echt vertrouwd waardoor ik met helemaal open kon stellen.

Armand

Ultimate flow
november 2021

Door middel van EFT heeft Frank mij geholpen om een paar oude maar voor zeer pijnlijke en kwetsende ervaringen te ...neutraliseren. Hiermee is het voor mij mogelijk geworden om deze ervaringen/situaties zonder oordeel en van een afstandje te bekijken. Dit heeft mij enorm geholpen om veel vrijer te worden in mijn doen en laten.

Frank heeft een rustige en plezierige manier van werken en weet de juiste vraag te stellen om jouw hulpbehoefte/probleem scherp te krijgen. Hij weet waar hij het over heeft en bovenal belangrijk hij kan putten uit veel kennis en ervaringen zowel qua behandel technieken als persoonlijke ervaringen.