Reviews De Stottercoach

Jort

Na meerdere therapieën gevolgd te hebben ben ik aan het coachingstraject van Frank begonnen. De therapie ...en methode die Frank toepast heb ik als zeer prettig ervaren, het heeft mij veel rust gegeven. Het is al na een paar sessies duidelijk dat er met je spraaksysteem niets mis is en je prima kunt spreken vanuit flow.

Met name de overtuigingen die samen gaan met het stotteren zijn bij mij groot en deels verdwenen, het gevoel hebben van; ik moet nu dit zeggen en dat kan ik niet, is vrijwel weg. In elke training krijg je duidelijke instructies/inzichten mee op persoonlijk niveau waar jij mee worstelt, deze zijn makkelijk toepasbaar in praktijk en leveren al snel succes op.

Frank is een prettige coach die weet waar hij over praat en reikt je handvatten toe die bij jou passen. Ik zou het iedereen aan kunnen raden, je zult je snel ’thuis voelen’ tijdens de sessies die je veel gaan brengen!

Leon

Ik zou de training zeker aanraden aan andere mensen. Je leert heel anders kijken naar je spraak. Je ontdekt ...dat er eigenlijk niet zoveel mis is met je spraaksysteem.

De mensen die de training geven zijn zelf ervaringsdeskundigen en erg prettig in de omgang. De werking van een groep is ook prettig en je leert ook veel van andere mensen hun ervaringen/inzichten.

Organisatie, locatie en alles erom heen is top geregeld met alleen maar mensen die weten waar ze mee bezig zijn.

Janneke

De training van Frank en Stefan ‘Boost your flow’ voldeed zeker aan de verwachtingen. Je krijgt ...een ruim scala mee aan tools die je helpen in het dagelijkse leven een meer soepeler spraaksysteem te ontwikkelen. Om te praten vanuit rust en zelfvertrouwen.

De groeps- en individuele oefeningen waren fijn en de holistische aanpak van de trainers is vernieuwend in mijn opzicht.

Ik kan het zeker aanraden!

Mohammed

Ik heb de training als geslaagd ervaren en nieuwe inzichten gekregen. Je ontwikkelt een ander soort denkwijze ...dan voorheen, waardoor je op een andere manier naar het stotteren gaat kijken.

Ook leer je ermee omgaan op een positieve manier. Dus niet de letters/woorden pushen, maar juist laten flowen.

Mijn dank is groot!

Mark

De training was goed geregeld en het bezig zijn met spreken in een veilige omgeving was erg fijn. Het ...programma was divers en zit goed in elkaar. Je gaat met een boost weer naar huis.

Daarnaast zijn de trainers Frank en Stefan erg fijn. Ik kan het iedereen aanraden!

Michiel

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Deze dagen hebben mijn spraak weer een echte boost gegeven. ...

Met deze mooie handvatten die ik afgelopen dagen heb gekregen kan ik mooie vooruitgang boeken met mijn spraak.

De training zou ik iedereen aanraden omdat Stefan en Frank goed weten waar je tegenaan loopt waardoor je een echte stap kunt maken in je spraak.

Spreken vanuit flow is goed toe te passen in je dagelijkse leven.

Stefan

Boost your flow is aan te raden omdat de trainers ervaringsdeskundige zijn op het gebied van stotteren. ...

De training geeft tools om grip te krijgen op het stotteren.

Bas

De training is zeer waardevol. Ook als je al een individueel traject hebt doorlopen. Het samen oefenen in een groep ...en ervaringen uitwisselen bieden veel nieuwe inzichten. Iets wat bij een 1-op-1 traject misschien niet altijd kan.

En daarnaast is het gewoon heel gezellig!

Erik

Ik heb de training als erg positief ervaren. Er ontstaat een groepsdynamiek en je krijgt handvatten waar je ...mee verder kunt.

Meer inzicht in het stotteren en hoe het werkt.

Ik zou het aanraden aan een ieder die behoefte heeft aan een helpende hand in het proces van verbeteren van de spraak.

Jos

Zeer fijne en leerzame training. Zeker aan te raden! Wat mij voornamelijk zo aanspreekt is de holistische ... aanpak.

Ties

Het coachingtraject van Frank heeft mij het afgelopen half jaar erg geholpen. Was voor het traject altijd heel veel ...bezig in mijn hoofd met stotteren. Dit is dankzij het traject zo goed als weg.

Dit heeft er voor gezorgd dat ik ontspannen kan spreken en ook geen fysieke spanningen voel tijdens het praten. Het heeft mij de handvatten gegeven die ik nodig had om mijn stotterprobleem zo goed als op te lossen.

Leon

Ultimate flow
april 2024

Na een lange zoektocht naar een effectieve stottertherapie, ben ik via Google op de therapie van ...Frank gestuit en zijn unieke 'Van Stotteren naar flow' methode.

Het feit dat Frank zelf ervaring heeft met stotteren, gaf mij extra vertrouwen in zijn deskundigheid en zijn benadering. De therapeutische aanpak van Frank is holistisch, waarbij hij niet alleen op het stotterprobleem zelf focust, maar ook naar andere aspecten van je leven kijkt.

De 12 sessies hebben mijn leven in veel opzichten positief veranderd. Ik raad dan ook iedereen aan om de therapie te gaan volgen. Frank is een eerlijk persoon en voelt heel goed aan wat je nodig hebt.

Lex

Ultimate flow
april 2024

Eindelijk de stap durven zetten naar jarenlang te hebben geworsteld met het proberen om op een vloeiende ...manier te spreken.

En ik was bij Frank aan het goede adres, al tijdens het kennismakingsgesprek wist ik gelijk dat ik een goede keuze had gemaakt om dit traject in te gaan. Frank is een erg prettige coach die mij elke sessie weer andere inzichten liet zien en tools die ik dagelijks inzet om mijn rust te vinden en om te spreken vanuit flow. Frank leerde mij inzien door bijv. het boek "Speech is a river" te lezen dat spraak eigenlijk iets vanzelfsprekend is. Dus dat je natuurlijke spraaksysteem eigenlijk helemaal intact is!

Ook kwam ik er achter welke overtuigingen voor mij daar achter zaten en wat je daaraan kunt doen om een verandering in te zetten. Daarnaast is het voor mij ook een stukje bewustwording vooral als ik kijk naar de toekomst. Ik heb dus diverse tools achter de hand om deze in te zetten als ik te maken krijg met bepaalde spreeksituaties.

Fabio

Ultimate flow
maart 2024

Als je einde raad bent wat stotteren betreft, ben je bij Frank aan het juiste adres. Ik heb zelf ervaring gehad ...met spreektechnieken (Del Ferro) en logopedie, maar dat sloeg voor mij de plank volledig mis.

Frank zijn manier van werken was voor mij daarentegen perfect. Hij reikt je verschillende tools aan, waardoor je het stotteren vanuit een ander perspectief gaat bekijken. Dat leidt ertoe dat je naarmate van tijd uit het doolhof komt waarin je verzeild bent geraakt.

Frank kun je daarom het beste omschrijven als een therapeut die beschikt over de kennis en ervaring om mensen mentaal te ondersteunen bij stotteren. Daarnaast heb ik het als zeer prettig ervaren om met hem te werken. Kortom, een aanrader!

Niels

Go with the flow
februari 2024

Na vele jaren weinig last van mijn stotteren te hebben gehad kwam ik afgelopen tijd in een redelijke ...stotterdip terecht. Door bepaalde triggers (ik weet nog steeds niet 100% waarom) kwamen oude stotterpatronen en percepties weer ineens aan het oppervlak. Situaties die al jaren niet meer moeilijk waren waren opeens weer moeilijk en angst nam weer de overhand. Oude blokkades waren weer terug en door hier veel over te piekeren en veel aandacht aan te geven werd het helaas van kwaad tot erger. Om deze reden besloot ik ‘Go with the flow’ van de Stottercoach uit te proberen en dit heeft me enorm geholpen.

Tijdens de dagelijkse oefeningen van het hardop spreken kwam ik er weer achter dat er inderdaad niks mis is met mijn spraak. Ook door het observeren en vooral opschrijven van oude overtuigingen en dagelijks herhalen van meer gezonde overtuigingen werd het langzaam aan beter. Ook heb ik een EFT sessie met Frank gedaan wat bijzonder goed bij mij werkte. Mijn angst na de sessie vergeleken met voor de sessie was een wereld van verschil.

Inmiddels ben ik weer terug op mijn oude niveau en denk ik niet meer na over mijn spreken. Ik kan zeggen dat ik in een enorme flow zit waarbij ook mijn zelfvertrouwen weer enorm is toegenomen. Wil je de technieken van de Stottercoach uitproberen voor een zeer schappelijke prijs? Dit is de juiste keuze!

Pim

Ultimate flow
januari 2024

Het traject heb ik als bijzonder ervaren. Na jarenlang, ongeveer 24 jaar, gestotterd te hebben en verschillende therapieën ...gevolgd en overwogen te hebben, ben ik bij Frank uitgekomen. Frank zijn manier om stotteren aan te pakken greep mij aan omdat het diep van binnen wordt aangepakt.

De verschillende oefeningen en technieken hebben mij geholpen om rustiger te worden tijdens het spreken en niet met het stotteren bezig te zijn tijdens mijn dagelijkse activiteiten. Want stotteren is alles wat je doet om niet te willen stotteren. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in spreeksituaties en ben ik er niet meer elke dag mee bezig!

Frank is een fijne coach. Toegankelijk en rustig waarbij ik mijzelf volledig kan uiten en er gedurende iedere sessie ruimte is om mijn gevoel omtrent stotteren te kunnen uiten. Frank neemt de tijd voor jou en legt alles duidelijk en rustig uit. Een ervaringsdeskundige die weet waar hij over praat en mij altijd heeft geholpen met de juiste tools aan te reiken!

Bas

Ultimate flow
januari 2024

Na jaren te hebben gestotterd en van alles te hebben geprobeerd om van het stotteren af te komen, heb ik contact opgenomen ...Door mijn eigen kennis en ervaring wist ik al dat er met mijn spraaksysteem niks mis was, maar om deze overtuiging volledig eigen te maken had ik hulp nodig van iemand die de reis naar spreken vanuit flow al had gemaakt.

Frank is een prettige coach om mee te werken en hij reikt je alle tools aan om te kunnen spreken vanuit flow, maar je moet het wel zelf doen.

Door de methode van Frank ben ik niet meer op een negatieve manier bezig met mijn spraak en kan ik weer ontspannen spreken. Ook als ik soms nog stotter.

Michiel

Ultimate flow
december 2023

Ik heb het coaching traject als erg waardevol ervaren en mooie succes geboekt. In het begin had ik nog twijfel gehad of ik mijn ...spreken wel op een beter niveau kon krijgen, maar naar paar lessen was deze twijfel helemaal weg.

Het traject heeft mij erg veel inzichten in mijn stotteren gegeven wat heeft geholpen om rust in mij spreken te krijgen. De totale ander benadering van niet focussen op het stotteren, hardop lezen en het mooie boek Speech is a River hebben hierbij enorm geholpen en ging het snel met stappen vooruit. De leeromgeving is ook een mooi middel om actief mee aan de slag te gaan en werkte goed. 

Frank vind ik persoonlijk een hele fijne rustige coach die je kleine handvaten geeft en samen met zijn kennis en eigen ervaring helpt hij je goed om vooruit te gaan.

Manon

Go with the flow
november 2023

Door de methode van Frank heb ik veel inzichten gekregen en een andere kijk op stotteren. Met de tools die ik gekregen ...heb kan ik verder aan mezelf werken en kom ik steeds meer in een relaxte flow.

Paul

Ultimate flow
september 2023

Tijdens het coachingstraject krijg je meerdere hulpmiddelen om meer in flow te komen en uiteindelijk in flow te spreken ...Welke hulpmiddelen het beste bij je passen en je naar spreken in flow brengen, is een leuke ontdekkingsreis. Tijdens deze ontdekkingsreis ervaarde ik dat mijn “spreekapparaat” 100% werkte. Dus, waarom stotteren!

Na het coachingstraject heb je een aantal hulpmiddelen geleerd hoe je bij een mindere dag weer in de flow komt. Het is een proces in jezelf die je stuurbaar maakt en positieve energie geeft om te kunnen spreken in flow.

Ook na het coachingstraject blijf je verbonden met de Stottercoach d.m.v. de flow avonden die je samen met medecursisten uitvoert. Hierdoor leer je andere mensen kennen en kun je positieve ontwikkelingen met elkaar delen en oefenen. Het heeft mij enorm geholpen een nieuw spoor neer te zetten en te belopen, om in flow te kunnen spreken.

Niels

Ultimate flow
april 2023

Door het coachingstraject van Frank te doen kom je als het ware dichter tot jezelf en het voelt alsof je de touwtjes over je leven ...weer in eigen handen krijgt in plaats van dat het stotteren je leven beheerst. Dit gaf mij een krachtig en zelfverzekerd gevoel, alsof ik de wereld weer aankon. Hierdoor kwam het plezier in het spreken vanzelf terug. En dit zonder te letten op ademhaling, letters of klanken. En inmiddels is er een kleine op komst en ik moet zeggen, ik heb me nog nauwelijks zorgen gemaakt over mijn spreken.

Frank heeft mij alle handvatten aangereikt die mij helpen in een flow te komen. De enige die vervolgens hier wat mee hoeft te doen, ben ik zelf. Ik kom erachter dat het tijd vrijmaken voor ontspanning voor mij het grootste struikelblok is en waar ik nog veel winst kan behalen. Met tweewekelijkse flow-avonden waaraan je altijd kan meedoen kan je met medecursisten weer even een avondje zonder druk flowen. Oftewel, gewoon lekker kletsen zonder dat je ergens aan hoeft te voldoen. En ook na het afronden van de cursus is Frank te bereiken als je het toch even nodig hebt. 

Al met al kan ik zeggen dat ik het traject als zeer plezierig en verlichtend heb beleefd. Een echte eye-opener waarmee ik nu weer aan de slag kan. Want je werkt niet aan het stotteren, je werkt aan jezelf en hiermee ook indirect aan je spreken.

Aard

Ultimate flow
maart 2023

Het coachingstraject heeft me zover gebracht dat ik echt anders ben gaan denken over stotteren. Ik denk niet ...meer eerst na hoe ik iets wil gaan zeggen tijdens een gesprek of telefoontje, maar ben nu met de inhoud van het gesprek bezig. En geniet ervan om te praten en te bellen. En dat is een heerlijk gevoel! Ook weet ik nu als ik toch weer bij een woord blokkeer waar het aan ligt.

Frank is als coach echt geschikt om mensen te begeleiden, omdat hij zelf ook weet waar je over praat. Maar ook de rust die je uitstraalt en het geduld maakt hem een goede coach!

Ik zou dit coachingstraject iedereen aanbevelen omdat het een heel andere aanpak is.

Ook de flow-chat avonden vind ik ook fijn om te doen.

Ton

Ultimate flow
december 2022

Frank weet hoe het is om te stotteren en heeft veel kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ...coaching.

Dit, in combinatie met zijn positieve, realistische en open-minded manier van werken, maakt Frank een erg prettige coach/gesprekspartner.

De coachingsgesprekken die we hebben gevoerd heb ik als zeer waardevol ervaren. Ondanks dat ik zelf aardig ervaren ben op het gebied van stotteren, hebben de gesprekken met Frank me nieuwe en verhelderende inzichten gegeven, op basis waarvan ik vooruit kan.

Jos

Ultimate flow
juli 2022

Heb de coaching van Frank als erg prettig ervaren. Vooral de holistische aanpak ...spreekt mij erg aan. Stotteren heeft meerdere oorzaken en dus moet dus op allerlei punten aangepakt worden en Frank doet dat.

Het vergt wel inzet en bereidheid om aan je persoonlijkheid te werken.

Gerd

Ultimate flow
januari 2022

Het coachingstraject heeft mij innerlijke rust gebracht. Ben veel mee bewuster van dingen. Ook dat stotteren met ...gedachten, emoties en overtuigingen te maken had (wist ik nooit). Maar ben nu doormiddel van observatie bewuster van de problemen en heb door de cursus handvaten gekregen dat ik er nu zelf wat aan kan doen en actie kan ondernemen.

Het is een heel fijn traject wat je in gaat, om niet met het stotteren bezig te zijn, maar met de dingen die je doet stotteren. Je bent met de wortel van het probleem bezig. En als je dat echt zelf aanpakt en er zelf mee bezig gaat kom je vanzelf in de flow zonder dat je met het probleem bezig bent.

De coaching voelde heel fijn en echt vertrouwd waardoor ik met helemaal open kon stellen.

Armand

Ultimate flow
november 2021

Door middel van EFT heeft Frank mij geholpen om een paar oude maar voor zeer pijnlijke en kwetsende ervaringen te ...neutraliseren. Hiermee is het voor mij mogelijk geworden om deze ervaringen/situaties zonder oordeel en van een afstandje te bekijken. Dit heeft mij enorm geholpen om veel vrijer te worden in mijn doen en laten.

Frank heeft een rustige en plezierige manier van werken en weet de juiste vraag te stellen om jouw hulpbehoefte/probleem scherp te krijgen. Hij weet waar hij het over heeft en bovenal belangrijk hij kan putten uit veel kennis en ervaringen zowel qua behandel technieken als persoonlijke ervaringen.